Siirry pääsisältöön

Unit Facility Specialist, IKEA Svenska försäljning AB, Älmhult

Älmhult, Kronoberg County - Tutki sijaintia Kiinteistöt & maanomistus Kokoaikainen

Työpaikan kuvaus

VEM ÄR DU

Vi söker dig som är nyfiken och öppen för ny teknik/lösningar med passion att göra affärer, alltid med hållbarhet i åtanke. Du är bra på att leda dig själv i dina arbetsuppgifter/ditt ansvarsområde och fungerar som ambassadör inom FM-området. Du bör vara serviceinriktad, kunddriven, dela IKEA-kulturen och efterleva våra värderingar. En hög kunskapsnivå om ”hårda” FM-tjänster som tekniskt underhåll, IT-relaterad utrustning och tjänster är avgörande.

Tjänsten innefattar både arbete vid skrivbordet men även aktivt arbete ute i verksamheten. En god kommunikationsförmåga i både tal och skrift på svenska och engelska är essentiell. Du bör ha arbetslivserfarenhet inom FM-tjänster så som el, ljus, HVAC, byggnadskunskap, automation och hållbarhet.

Det är även meriterande om du har kunskap om vilka tjänster som ingår i FM-serviceomfattningen inom Ingka och förstår de viktigaste FM-affärsprocesserna på enhetsnivå. Likaså om du har erfarenhet med CAFM-system (Computer Aided Facility Management).

Vi ser gärna att du har ambitionen att växa med IKEA och ta ytterligare steg för att utveckla ditt ledarskap i framtiden.

EN DAG I DITT LIV MED OSS

Som engagerade, fördomsfria och nyfikna experter inom alla delar av fastighetsbranschen tar vi ansvar för byggnader inom Ingka Group som en pålitlig, uppskattad och eftertraktad affärspartner. Vi säkrar nya och underhåller befintliga fysiska platser för att möta de många människornas behov. Vi tillhandahåller strategisk förståelse utifrån vår kunskap och förståelse för fastigheterna inom Ingka. Vi är drivande när det gäller att leverera säkra, kompatibla, hållbara och innovativa fastighetslösningar – med demokratisk design och hållbarhet i tanken. Vi säkerställer att våra fastigheter möter de förväntningar som krävs för verksamheten.

Som Facility Specialist kommer du att:

•Supportera/stötta i upphandlingar gällande nya och/eller potentiella FM-tjänster genom att assistera tjänsteleverantörer när de besöker verksamheten

•Aktivt bidra med kunskaper för budget-/prognosarbetet samt det årliga Business Plan arbetet tillsammans med Unit Facility Managern

•Driva FM-tjänster med en proaktivitet och passion för att säkra FM-excellens
•Samordna och leda operativa uppgifter relaterade till internt arbete samt arbete som utförs av externa FM-leverantörer

•Ansvara för inspektion av FM-tjänster, inklusive administration av FM-verktyg

•Utföra FM-tjänster för varje fastighet du är ansvarig för under hela sin livstid, inklusive säkerhet, efterlevnad och underhåll

•Följa upp tillstånd, licenser, certifikat och rapporter, för att säkerställa att lokal och internationell lagstiftning följs

•Tillhandahålla ämnesexpertis och tekniskt stöd i daglig verksamhet och projekt relaterade till FM-leveransmodellen

•Delta i projekt inom FM-relaterade tjänster

•Samordna och ta fram relevanta rapporter inom FM-scopet

TILLSAMMANS SOM ETT TEAM

I vårt område ansvarar vi för varuhuset i Älmhult, Handelsplatsens 6 st hus, kontorshuset och Ingkas 2 datahallar som finns placerade i Älmhult och Osby. I teamet är målet att arbeta som ett lag och varje person ska med rätt förutsättningar kunna presterar sin fulla potential. För en grupp som arbetar tillsammans, mot samma mål och har samma värderingar så är ingenting omöjlig!

FRÅGOR OCH SUPPORT? LÅT OSS KNYTA KONTAKT!

Tjänsterna är tillsvidare på heltid med start enligt överenskommelse. Ansökan sker via vår hemsida och sista ansökningsdag är 26/1.

Om du har några frågor om tjänsten, vänligen kontakta Emma Arlid via telefon 073 504 22 26 eller via e-post emma.arlid1@ingka.ikea.com.

För övriga frågor om rekryteringsprocessen eller om du har tekniska problem med ansökan, vänligen kontakta Susanna Kanold via mail susanna.kanold@ingka.ikea.com